Calendar

Feb
3
sön
Röjar-Ralf kraschar internet
Feb 3 kl. 15:00 – 16:30
Röjar-Ralf kraschar internet

Röjar-Ralf kraschar internet

Animerat, Äventyr, KomediEj granskad

3 februari 15,00

Pris: 70kr

I detta nya äventyr lämnar Ralph och Vanilja sin spelhall och beger sig in i den outforskade, vidsträckta och spännande internetvärlden, som kanske eller kanske inte kommer överleva Ralfs röjande. Bråkstaken Ralf och hans kompis Vanilja von Sockertopp, båda två från videospelsvärlden, sätter allt på spel när de ger sig ut på ”world-wide-webben” för att leta reservdelar till Vaniljas videospel, Sockerkick. De visar sig vara svårare än de tror och tillsammans måste de ta hjälp av internets invånare för att hitta det de letar efter.

Regi: Phil Johnston, Rich Moore

Originaltitel: Ralph Breaks the Internet: Wreck-It Ralph 2

Originalspråk: Engelska

Premiär: 1 feb 2019
Britt-Marie var här
Feb 3 kl. 18:30 – 20:15
Britt-Marie var här

Britt-Marie var här

DramaEj granskad

3 februari 18,30

Pris: 90kr

Britt-Marie är inte alls någon ordningsfascist. Det är bara det att smuts och oorganiserade besticklådor får henne att skrika på insidan. När hon lämnar sin man efter 40 års äktenskap och ett liv som hemmafru, tvingas hon göra upp med sig själv och möta omvärlden. Hon hamnar i Borg, en liten håla där allt är nedlagt förutom den ölstinkande pizzerian och det lokala fotbollslaget. Britt-Marie tar över som tränare för byns ungdomslag, trots att hon avskyr fotboll. Men snart väcks hennes drömmar och med dem en undangömd framtidstro. Kanske finns det en andra chans i livet, kanske är det aldrig för sent att börja leva. Britt-Marie var här är årets stora feelgood-drama som filmatiseras efter ännu en succéroman av Fredrik Backman, författaren bakom En man som heter Ove. För regin står Tuva Novotny som därmed gör sin första svenska långfilm.

Regi: Tuva Novotny

Skådespelare: Pernilla August, Peter Haber, Anders Mossling, Malin Levanon, Vera Vitali, Olle Sarri, Mahmut Suvakci, Lance Ncube

Originaltitel: Britt-Marie var här

Originalspråk: Svenska
Feb
17
sön
Lego filmen 2
Feb 17 kl. 15:00 – 16:30
Lego filmen 2

Lego® Filmen 2

Familj, Animerat, ÄventyrEj granskad

17 februari 15,00

Pris: 70kr

I den efterlängtade uppföljaren återförenas nu Bricksburgs hjältar i LEGO® FILMEN 2 för ett nytt, actionspäckat äventyr för att rädda sin älskade stad. Den här gången hotas de av LEGO DUPLO-inkräktare från yttre rymden som förstör allt i sin väg snabbare än invånarna hinner bygga upp det på nytt. Kampen för att besegra inkräktarna och återställa lugnet i LEGO-universumet tar Emmet, Lucy, Batman och deras vänner till nya outforskade världar. Det kommer krävas mod, kreativitet och mästerbyggar-skills för att visa hur speciella de verkligen är.

Regi: Mike Mitchell

Originaltitel: The Lego Movie 2: The Second Part

Originalspråk: Engelska
Eld och lågor
Feb 17 kl. 18:30 – 20:00
Eld och lågor

Eld & Lågor

1 tim 43 minDrama, Romantik15 år

17 februari 18,30

Pris: 90kr

Året är 1940 och på var sin sida om Allmänna gränd på Djurgården ligger två konkurrerande nöjesparker, det tjusiga Gröna Lund med karuseller för barnfamiljerna och det simpla Nöjesfältet med billig öl, levande musik och lättklädda damer. De två ägarfamiljerna har legat i öppen strid med varandra i decennier, men allt förändras natten då de unga arvtagarna, John och Ninni, inleder en förbjuden kärlekshistoria. I skuggan av ett rasande världskrig, trappas konflikten mellan familjerna upp i samma takt som kärleken mellan John och Ninni blomstrar allt kraftfullare.

Regi: Måns Mårlind, Björn Stein

Skådespelare: Pernilla August, Robert Gustafsson, Frida Gustavsson, Albin Grenholm, Lennart Jähkel, Helena af Sandeberg, Eddie Endre

Originaltitel: Eld & Lågor

Originalspråk: Svenska
Mar
3
sön
Draktränaren 3
Mar 3 kl. 15:00 – 16:30
Draktränaren 3

Draktränaren 3

Animerat, FamiljEj granskad

3 mars 15,00

Pris: 70kr

Det som började som en osannolik vänskap mellan en tonårig viking och en fantastisk Nattfasa-drake har vuxit till en episk trilogi som spänner över hela deras liv. I nästa kapitel kommer Hicke och Tandlöse äntligen att upptäcka sina sanna öden; Hickes som byn Berks ledare, tillsammans med Astrid, och Tandlöses som drakledare för alla Nattfasor. Deras vänskap prövas hårdare än någonsin tidigare, när de möter både det mörkaste hot de någonsin bekämpat och en kvinnlig Nattfasa.

Regi: Dean DeBlois

Originaltitel: How to Train Your Dragon: The Hidden World

Originalspråk: Engelska
Mar
16
lör
Wärmlands biodag
Mar 16 heldag
Wärmlands biodag

Värmlands biodag är ett samarbete med många av Värmlands små bigrafer där vi visar film mest hela dagen till reducerat pris. Mer information kommer när det närmar sig.